SAOPĆENJE Kantonalni odbor odgovorio NIP-u

SDA: Konakovićeva stranka lupeta bez odgovornosti, kao što je i navikla

Saopćenje stranke Narod i pravda predstavalja izraz neznanja zluradog populizma

I. K. / Avaz.ba

Kantonalni odbor SDA odgovorio NIP-u

Foto: Arhiv


Nakon što je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković optužio predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je svojim posljednjim izjavama potvrdio kako je u suštini odustao od NATO puta BiH te je na taj način još jednom sramno popustio pred Miloradom Dodikom oglasio se i Kantonalni odbor Sarajevo Stranke demokratske akcije

- Saopćenje stranke Narod i pravda predstavalja izraz neznanja zluradog populizma, koji bi radi svojih stranačkih ciljeva volio da je NATO put BiH doveden u pitanje. Na žalost kantonalne stranke NiP, od toga nema ništa, jer država BiH ostaje čvrsto na putu NATO integracija, a prvi korak je realizacija obaveza u okviru MAP-a, kroz konkretno rješenje za slanje ANP-a - stoji u saopćenju KO Sarajevo SDA. 

Kako se navodi, Konakovićeva stranka lupeta bez odgovornosti, kao što je i navikla, jer nikad nije dala nikakav doprinos NATO putu BiH, niti bilo kojem ozbiljnom pitanju, za što nema ni znanja, ni izbornog legimiteta: narod joj nije dao povjerenje ni za jedno mjesto u državnom Parlamentu. 

- SDA već decenijama predstavlja motor koji vuče BiH naprijed na NATO putu, i narod zna na koga se može osloniti u ovom slučaju. To sigurno nije lice sa sumnjivo stečenom diplomom - poručuju iz ove stranke. 

Dalje se ističe, kako težnja Naroda i pravde IP-a da se miješa u pitanja o kojima nema znanja niti iskustva, predstavljaju neozbiljan pokušaj da skrenu pažnju s činjenice da u Kantonu Sarajevo nemaju nikakvih suštinskih rezultata, osim niza afera u kojima je dokazano da su opljačkali budžetski novac (afera u Turističkoj zajednici), brutalno prekršili zakone (ostavka ministrice Bogunić) i da zapošljavaju svoje nesposobne kadrove u kantonalna preduzeća (slučaj Damir Saračević u VIK-u) i dr.

- Umjesto da se štetočinski bavi stvarima za koje mu narod nije dao povjerenje, neka Konaković kaže šta je konkretno, kao kantonalna vlast, uradio po pitanju sankcija menadžmenta TVSA zbog emitiranja filma «Tužilac, branilac, otac i sin», u kojem se negiraju presude ICTY-a i vrijeđaju žrtve genocida - ističe Kantonalni odbor SDA u Sarajevu.  

Više o:

SDA NIP
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na