OBRAZOVANJE Ispravljena greška na portalu Webometricsa

UNSA na 1669. mjestu najbolje rangiranih svjetskih univerziteta

Morale su se izvršiti korekcije profila nekih profesora s Medicinskog fakulteta, rekao Škrijelj

A. TABAK
07.08.2019 10:52

UNSA na najboljoj poziciji do sada

Foto: Arhiva

Nakon što se nedavno u medijima pojavila informacija kako je Univerzitet u Sarajevu pao na svjetskoj rang-listi univerziteta Webometricsa, rektor UNSA-e Rifat Škrijelj kazao je za „Avaz“ da su sve nejasnoće otklonjene te da je UNSA trenutno na 1669. mjestu. 

 Korekcije profila

- To je i najbolja pozicija koju smo imali. Sve nejasnoće su uklonjene u kratkom roku. Morale su se izvršiti korekcije profila nekih profesora s Medicinskog fakulteta i, na našu žalost, nisu nam priznali potpuno regularne profile tri gostujuća profesora na Stomatološkom fakultetu koji su došli iz Amerike – rekao je Škrijelj, istakavši kako su tek sada transparentno bodovani te da je Univerzitet vraćen na mjesto koje mu pripada.

  • UNSA na listi Webometricsa
    UNSA na listi Webometricsa Foto: (Arhiva)

Dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović kazao je da je, nakon što je njegov fakultet bio prozvan kako je doprinio lošoj pozicioniranosti UNSA-e, stupio u kontakt s kolegom iz Španije, koji je jedan od glavnih u Webometricsu.

Bolje mjesto

- Sve je to pomoglo da se razriješi nesporazum koji je nastao na relaciji Webometrics - UNSA. To je rezultiralo njihovim mailom, gdje su mi napisali da je UNSA bolje rangirana na listi univerziteta koji transparentno izvještavaju – rekao je Ajanović.

 SBB podržava rad UNSA-e  

  • Đapo: Postignut napredak
    Đapo: Postignut napredak Foto: (Arhiva)

Edita Đapo, potpredsjednica SBB-a, kazala je da Savez za bolju budućnost podržava rad Sarajevskog univerziteta.

- Meni kao profesorici iznimno je drago da se nalazimo prvi u BiH na toj listi. Također, drago mi je da smo vraćeni i da je Webomatrics uvažio našu žalbu te da su profesori popravili svoje profile. Na taj način postigli smo da napredujemo u oblasti obrazovanja i svojim istraživanjima – rekla je Đapo.

Komentari

NA VRH