NA LICU MJESTA

Drama na Stupu: Mještani strahuju da će se srušiti zgrada, policija na terenu

Zabrinuti građani su prijavili ovaj slučaj inspekciji i policiji

Piše: M. Ilić

13.8.2019

U novom stambeno-poslovnom kompleksu "Bulevar" na Stupu u ul. Džemala Bijedića sinoć u 3 sata došlo je do erozije tla. Zabrinuti građani su prijavili ovaj slučaj inspekciji i policiji jer se plaše rušenja zgrade koja je odmah uz gradnju. Policija je došla, međutim, od inspekcije ni traga ni glasa.

- Kad se to desilo, uplašio sam se i uzeo svoju djecu i krenuo da idem iz stana jer sam mislio da će se srušiti čitava zgrada - rekao je zabrinuti građani koji je htio ostati anoniman.

Prema projektu, na tom dijelu trebaju biti garaže. 

 "Avaz" je u posjedu nacrta koji su stanari dobili od Općine.

- Prema tom nacrtu, građevinska zona bi trebala biti odmaknuta još 5 metara, a oni trenutno kopaju na granici s našom parcelom. Njihova građevinska zona počinje pet metara od naše parcele - rekao je stanar Bruno Stanić.

Dodaje da su jutros radnici sklanjali ostatke betonske konstrukcije koja se urušila odmah uz ogradu.

- Bagerima su sklanjali sve to - kazao je Stanić. 

Firma ''Bulevar'' d.o.o., koja se nalazi u vlasništvu kompanije ''Tibra Pacific'' iz Kiseljaka, započela je u julu prošle godine izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa ''Bulevar'' u sarajevskom naselju Stup.

Osim poslovnih prostora na nižim i stambenih na višim etažama, ovaj objekt u svojim podzemnim etažama sadržavat će parking prostore - garažu za buduće korisnike.

Na licu mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.