DOGAĐAJI

U Hastahani svake večeri dva koncerta uz promotivne cijene piva

U utorak, 20. avgusta, za zagrijavanje od 21 sat bit će zaduženi Beća i Faja, dok od 23. nastupa "Gitarinet Groove System" iz Beograda

Hastahana, mjesto dobre zabave. Ilustracija

Piše: A. Čulić

20.8.2019

Nakon odličnih koncerata grupa "Zoster", "Konvoj", "Aida Trio" i "Gonzo", program "Carlsberg Beer Garden Special" u parku Hastahana će do 23. avgusta ponuditi još nekoliko veoma zanimljivih nastupa.

U utorak, 20. avgusta, za zagrijavanje od 21 sat bit će zaduženi Beća i Faja, dok od 23. nastupa "Gitarinet Groove System" iz Beograda, koji na svojim koncertima kombinira funk, house, hip-hop, reggae, swing, electro, dub, drum 'n bass…, a sve to s pjevanjem u višeglasju. Ova ekipa odličnih muzičara kvalitet je dokazala i pobjedom u šou programu „Najbolji orkestri Srbije“.

Srijeda, 21. avgust, rezervirana je za koncert grupe "Dizbee Jazz Trio" od 21 sat, dok od 23 sata nastupa odlični bosanskohercegovački muzičar i vokalista Allen Lemešević, u pratnji svog benda "Music Theatre".

U četvrtak, 22. avgusta, od 21 sat publiku će zagrijavati duo Merima i Haris, dok od 23 sata prvi put u Sarajevu nastupa muzička senzacija iz Zagreba – grupa "Gelato Sisters", retro bend koji izvodi hitove iz 40-tih i 50-tih godina i koji je početkom ove godine imao veoma zapažen nastup na Dori, takmičenju za hrvatskog predstavnika na Eurosongu.

"Program Carlsberg Beer Garden Special" bit će zaključen u petak, 23. avgusta, nastupima "Gordan Dizdarević – Grk Trija" od 21 sat, nakon čega će uslijediti koncert grupe "Pochko & New Primitives Songs" s repertoarom pjesama grupa koje su bile dijelom čuvenog sarajevskog "New primitives" pokreta.

Tokom trajanja programa posjetioce pivnice u parku Hastahana očekuju i promotivne cijene piva, ali i brojne druge specijalne ponude.

"Carlsberg Beer Garden" s redovnim muzičkim programima od 21 sat nastavlja i nakon 23. avgusta. Subotom je na programu Romantična subota sa Zubanom, nedjeljom i utorkom sviraju i pjevaju Beća i Faja, ponedjeljkom i četvrtkom Merima i Haris, srijedom nastupa "Sarajevo Jazz Guerilla", dok se petkom dešavaju posebni muzički programi.

Tako će biti sve do 29. septembra, do kada traje manifestacija „Ljeto u parku – Hastahana“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.