REAKCIJE

KO SDA: Nikšić nije u stanju kontrolirati sebe, a kamoli javna preduzeća i institucije

Njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu

Asim Sarajlić i Damir Nikšić. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

23.8.2019

Kantonalni odbor SDA Sarajevo reagirao je povodom objave zastupnika u Skupštini KS Damira Nikšića, koji je naveo kako će ga Vlada premijera Edina Forte "uključiti kao ravnopravnog partnera u formiranje uprave jednog broja javnih preduzeća i institucija". Iz sarajevske SDA navode kako je to "još jedan dokaz da ova vlada nije ono za što se izdaje, već skupina bez ikakvih kriterija". 

- Damir Nikšić je nizom svojih postupaka dokazao da nije dostojan funkcije na kojoj se našao, zbog čega je na koncu i isključen iz SDP-a. Podsjećamo da je on gnusnim, uličarskim rječnikom vrijeđao i ponižavao ljude, što je potpuno neprimjereno jednom zastupniku, kao i da je vrijeđao borce Armije Republike BiH, te građane Tuzle i Zenice, izražavajući neviđeni nivo šovinizma i ksenofobije - navedeno je u saopćenju. 

Oni su istakli kako je Damir Nikšić pokazao da "nije u stanju kontrolirati sebe i svoje postupke", ističući kako to vrlo jasno ukazuje da "ne bi smio dobiti priliku da kontrolira ni važne institucije i javna preduzeća, jer njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu tim institucijama i preduzećima".

- Činjenica da je Fortina vlada spremna takvoj jednoj ličnosti dati udio u upravljačkim strukturama javnih preduzeća i institucija KS pokazuje da Forto i njegovi politički nalogodavci nemaju ni minimum moralnih ograničenja i osjećaja odgovornosti prema zakonu i građanima - saopćili su iz SDA. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.