SAZNAJEMO Čuveni program “BBC World Service”

U Sarajevu snimaju “The Arts Hour on Tour”

Voditeljici Niki Bedi na pozornici će se pridružiti reditelji, pisci, umjetnici i muzičari kako bi istražili sarajevsku kulturnu scenu

M. DAKIĆ
28.08.2019 23:00

Voditeljica Niki Bedi

Foto: Avaz

“BBC World Service” snimat će 11. oktobra u Sarajevu radioprogram poznat širom svijeta “The Arts Hour on Tour”. Voditeljici Niki Bedi na pozornici će se pridružiti reditelji, pisci, umjetnici i muzičari kako bi istražili sarajevsku kulturnu scenu.

Novi načini

Sarajevo Film Festival skrenuo je pažnju na filmove u regionu, muzička scena stvara novi identitet za poslijeratne generacije i umjetnici nalaze nove načine da se nose sa starim problemima. Niki Bedi otkrit će ulogu koju umjetnici imaju u stvaranju nove ere u Sarajevu. U programu će učestvovati neki od najprominentnijih bh. umjetnika, ali i novi talenti.

Program će se u subotu, 26. oktobra, emitirati širom svijeta na “BBC World Service”, a nakon toga će biti dostupan na web-stranici “BBC World Servicea” www.bbcworldservice.com/artshour.

Veliki gradovi

“The Arts Hour on Tour” je mjesečni program o umjetnosti u produkciji “BBC World Servicea”, koji istražuje savremenu kulturu u velikim gradovima širom svijeta.

Sa muzikom uživo, slam poezijom, nastupima komičara, velikim imenima i bogatim diskusija, serija omogućava publici širom svijeta da se osjećaju kao lokalci. Datum snimanja je petak, 11. oktobar.

Komentari

NA VRH