PROJEKTI

Radovi na rekonstrukciji Vogošćanske petlje bit će završeni sredinom septembra

Padina je iskopana i zaštićena od daljnje erozije tla, završen je podzid, a kraju se provodi i izgradnja sistema odvodnje površinskih voda

Piše: E. Muračević

29.8.2019

Radovi u toku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Vremenske prilike i nepredviđeni poslovi vezani za izmještanje instalacija dva dalekovoda niskonaponske elektromreže doveli su do probijanja ugovorenog roka vezanog za okončanje radova na rekonstrukciji i izgradnji raskrsnice u kružni tok na magistralnoj cesti M18, na Vogošćanskoj petlji.

Radovi će, kako kažu iz firme „Bosman“, biti okončani sredinom septembra. Padina je iskopana i zaštićena od daljnje erozije tla, završen je podzid, a kraju se privodi i izgradnja sistema odvodnje površinskih voda. Uskoro se kreće s postavljanjem ivičnjaka i kolovozne konstrukcije.

Ovaj projekt je od izuzetnog značaja za cijeli Kanton Sarajevo. Njegovom realizacijom djelimično će se smanjiti svakodnevne saobraćajne gužve na području Vogošće, kroz koju dnevno prođe više od 20.000 automobila. 

Gradnja ove raskrsnice s kružnim tokom i onih koje bi se trebale graditi na raskršću ulica Igmanska i Spasoje Blagovčanina kod hotela „Sunce“, na prilazu staroj industrijskoj zoni kod „Energopetrolove“ benzinske pumpe u ulici Igmanska i na Kobiljoj Glavi, pomoći će da se ovaj problem ublaži do trenutka izgradnje Prve transverzale kao trajnog rješenja ovog pitanja.

Vlada Kantona Sarajevo izdvojila je više od milion KM potrebnih za realizaciju ovog projekta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.