FUTSAL Malonogometni klub Centar ZAMM MC počeo pripreme

Novi predsjednik Muamer Muftić, Mulahmetoviću dvostruka uloga

U planu je i osnivanje futsal akademije, te promocija futsala kroz osnovne i srednje škole

M.D.
06.09.2019 07:13

Na prvom treningu bilo 14 igrača

Foto: Avaz

Malonogometni klub Centar ZAMM MC počeo je pripreme za novu sezonu u koju ulazi s novim igračkim kadrom i rukovodstvom kluba. Nakon što je klub ostao bez predsjednika, na ovu funkciju stigao je Muamer Muftić. Njemu će u radu pomagati proslavljeni bh. reprezentativac Nijaz Mulahmetović, koji će imati dvostruku ulogu. On će biti sportski direktor kluba i trener, a u radu će mu pomagati Sedin Šahman, koji će biti i trener golmana.

Prijelazni rok

Na prvom treningu pojavilo se 14 igrača, a očekuje se dolazak još nekoliko njih. Prema riječima Mulahmetovića, prijelazni rok tek treba da počne i Centar ima nekoliko želja, ali da će oslonac biti na mlađim igračima koji imaju potencijal da iznesu sezonu do kraja.- U planu nam je i osnivanje futsal akademije te promocija futsala kroz osnovne i srednje škole, s obzirom na to da ovaj sport ima svijetlu budućnost u našoj zemlji - kaže Mulahmetović.

Novi dolasci

Na prvom treningu pojavili su se: Fadil Seferović, Milenko Ristivojević, Faris Smajić, Amel Handžić, Emir Sipović, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Emir Omerhodžić, Edin Mujezinović, Tarik Džemić, Adnan Tahirović, Fejzulah Ždralović, Semir Mašić i Muamer Solo, dok zbog povreda nisu trenirali Edis Mršo i Kenan Bisić.

Očekuje se i dolazak Alena Smajića te iskusnog Nermina Jusića.

Komentari

NA VRH