FUTSAL

Novi predsjednik Muamer Muftić, Mulahmetoviću dvostruka uloga

U planu je i osnivanje futsal akademije, te promocija futsala kroz osnovne i srednje škole

Na prvom treningu bilo 14 igrača. Avaz

Piše: M.D.

6.9.2019

Malonogometni klub Centar ZAMM MC počeo je pripreme za novu sezonu u koju ulazi s novim igračkim kadrom i rukovodstvom kluba. Nakon što je klub ostao bez predsjednika, na ovu funkciju stigao je Muamer Muftić. Njemu će u radu pomagati proslavljeni bh. reprezentativac Nijaz Mulahmetović, koji će imati dvostruku ulogu. On će biti sportski direktor kluba i trener, a u radu će mu pomagati Sedin Šahman, koji će biti i trener golmana.

Prijelazni rok

Na prvom treningu pojavilo se 14 igrača, a očekuje se dolazak još nekoliko njih. Prema riječima Mulahmetovića, prijelazni rok tek treba da počne i Centar ima nekoliko želja, ali da će oslonac biti na mlađim igračima koji imaju potencijal da iznesu sezonu do kraja.

- U planu nam je i osnivanje futsal akademije te promocija futsala kroz osnovne i srednje škole, s obzirom na to da ovaj sport ima svijetlu budućnost u našoj zemlji - kaže Mulahmetović.

Novi dolasci

Na prvom treningu pojavili su se: Fadil Seferović, Milenko Ristivojević, Faris Smajić, Amel Handžić, Emir Sipović, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Emir Omerhodžić, Edin Mujezinović, Tarik Džemić, Adnan Tahirović, Fejzulah Ždralović, Semir Mašić i Muamer Solo, dok zbog povreda nisu trenirali Edis Mršo i Kenan Bisić.


Očekuje se i dolazak Alena Smajića te iskusnog Nermina Jusića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.