FESTIVAL

Počela prodaja karata za Treći Ilidža rock fest

Nastupit će, između ostalih, i ''Zabranjeno pušenje'', ''Prorocksi'' i ''The ReAktion'' iz Čilea

Cijena karte u pretprodaji je 7 KM, a na dan festivala 10 KM. Avaz

Piše: I. K. / Avaz.ba

11.9.2019

Počela je prodaja karata za Treći Ilidža rock fest, koji će se ove godine održati u Kulturno-sportskom centru Ilidža. 

Karte možete kupiti na platou Skenderije, blagajni BKC-a, "YU Caffeu" na Ilidži, "The Pubu" na Dolac-Malti te "Asterix pubu" u Vogošći.

Cijena karte u pretprodaji je 7 KM, a na dan festivala 10 maraka, a vrijedi za oba dana. 

Podsjetimo, festival će biti održan 20. i 21. septembra, a bit će organizirane i besplatne edukativne muzičke radionice.

Riječ je o času bubnjeva, koji će voditi jedan od najboljih bubnjara u BiH Amar Češljar, te čas gitare s gitaristom „Zabranjenog pušenja“ Tonijem Lovićem. Na radionicama će biti i članovi sarajevskih bendova pa će omladinci koji se žele baviti muzikom ili osnovati vlastiti bend moći razmijeniti iskustva i s njima.

Tokom dana publiku će zabavljati i momci iz sarajevskog benda "Pank Flojd", koji su nastupili i na prošlogodišnjem festivalu, a tu će biti i momci iz sastava "Helem Nejse" koji će iskoristiti priliku da najave svoj veliki solistički koncert u Sarajevu.

Dnevne radionice bit će održane od 12 do 18 sati.

I ove godine, kao što je to bilo i prethodnih, goste će, osim dobro poznatih, zabavljati i neka nova imena bh. rok scene.

Prvi dan, odnosno, noć festivala predviđen je za sarajevske rok bendove, pa je s tim u vezi i nazvan "Sarajevo Rock Night”, a publici će se predstaviti bendovi "Srce", "Individua", "Foxy head", "Radarska kontrola", "Anchy & Moondogs", a na kraju će nastupiti i "ProRocksi".

Drugi dan festivala nastupit će bendovi "NoLimitnow" iz Sanskog mosta, "Paranoid" iz Rudog, "The ReAktion" iz Santiaga - Čile, a festival će zatvoriti kultni sarajevski bend "Zabranjeno pušenje".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.