SARAJEVO

Ministrica Sofić posjetila Dom zdravlja Ilijaš: Dogovoren završetak rekonstrukcija zgrade i nabavka sanitetskog vozila

Iskazana spremnost da se pristupi završetku radova

Sastanak Ministrice zdravstva KS i njene delegacije s načelnikom Općine Ilijaš. L. Bojadžić

Avaz.ba

18.9.2019

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić sa saradnicama i generalni direktor JU Dom zdravlja Mehmed Kulić su na poziv načelnika Akifa Fazlića posjetili Općinu Ilijaš i Dom zdravlja Ilijaš. 

Iskazana je spremnost svih strana da se pristupi završetku radova na B objektu Doma zdravlja Ilijaš, što podrazumijeva rekonstrukciju mokrih čvorova, zamjenu termoventila na svim radijatorima u centralnom objektu, kao i rekonstrukciju garaža za sanitetska vozila.  

Razgovarano je i o nabavci sanitetskog vozila sa opremom, koja će zadovoljiti potrebe stanovnika ove općine.  

- Ministarstvo zdravstva spremno je da pomogne Općini Ilijaš i pruži našim građanima najbolju moguću zdravstvenu zaštitu. Dogovorili smo da se pripreme sve administrativne procedure, kako bi se rješavanje ovih pitanja moglo uvrstiti u budžet Kantona Sarajevo za 2020. godinu - rekla je ministrica Sofić.  

Kako je istakao direktor Kulić, nabavkom sanitetskog vozila , kadrovskim popunjavanjem i obezbjeđenjem nedostatnog materijala upotpunit će se zdravstvena usluga za stanovnike ove općine.  

Načelnik Fazlić zahvalio se ministrici Sofić i direktoru Kuliću na posjeti koja je bila prilika za razgovor o svim temama vezanim za pružanje zdravstvene usluge građanima Općine Ilijaš.  

- Konkretizirali smo najbitnije stvari za kojem smatramo da treba prioritetno rješavati. Nadamo se da će se ovi projekti naći u budžetu KS, a Općina je spremna da participira - rekao je načelnik Fazlić.  

Prema zadnjem popisu i izvještaju Federalnog zavoda za statistiku, Dom zdravlja Ilijaš pruža zdravstvene usluge za 19.603 stanovnika općine, mada je u praksi mnogo više registrovanih korisnika. U porodičnoj medicini je registrovano 17.884 pacijenta od koji je 16.800 osiguranih korisnika. Osim centralnog objekta, na još šest lokaliteta djeluju ambulante porodične medicine, stomatologija i labaratorija. 

Dom zdravlja Ilijaš: Pristupit će se završetku radova na B objektu. L. Bojadžić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.