SAZNAJEMO

Uz stare spotove i pjesme i video biografije Keme i Davora

Program i ispred parka Mirze i Davora. Arhiv

Autor:M. DAKIĆ

20.9.2019

Bit će to jedno lijepo, nostalgično druženje ispred parka Mirze i Davora i čuvenog FIS-a u nedjelju od 18 sati. U znak sjećanja na Kemala Montena i Davorina Popovića Pjevača.

Od Ismeta Nune Arnautalića, člana prve postave nezaboravnih „Indexa“, saznali smo šta će se sve događati.


Ulice Sarajeva

- Prvo će biti, 30 minuta prije početka druženja, prikazan film „Ulice grada Sarajeva“ ispred parka Mirze i Davora i FIS-a. Zatim ide spot „Sarajevo, ljubavi moja“ sa starim snimcima Sarajeva prije stotinjak godina, te sadašnjim snimljenim iz zraka - kaže za „Avaz“ Arnautalić. 

Onda je na redu najavni spot Đorđa Balaševića „Duet“ posvećen Kemi. Poslije toga ide video biografija Keme Montena. A zatim ona čuvena „Pjesma za Davora“ koju izvode Fazla, Tifa, Aki i Dado, te kratka video biografija Pjevača.


Arnautalić: Legendarni spot. Arhiv

- Planirali smo i razgovore s prisutnima koji dođu na druženje. Bit će prikazan i legendarni spot „Pismo prijatelju“, te razgovori sa sudionicima ispred FIS-a Abdulahom Sidranom, Mahirom Palošem, Mikijem Trifunovim... - saznajemo od Arnautalića.

 

Završni dio

Bit će prikazan i spot „Crvena jabuka“ i razgovor sa Žerom. 

U završnom dijelu su stari snimci „Indexa“, Dine Merlina, „Zabranjenog pušenja“, „Bombaj štampe“, te nastup Ivice Šarića i sinova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.