SARAJEVO

Skupština KS danas o smjeni ministrice Bogunić i imenovanju Buljugić

Pred zastupnicima i informacija Nezavisnog odbora o predmetu ''Edin Gačić''

Zineta Bogunić i Dženisa Buljugić. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

25.9.2019

Skupština Kantona Sarajevo razmatrat će danas na redovnoj sjednici ostavku kantonalne ministrice obrazovanja i nauke Zinete Bogunić.

Prema najavljenom dnevnom redu, pred kantonalnim zastupnicima će se na istoj sjednici naći Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Dženise Buljugić.

Pred zastupnicima će se naći i informacija mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS Sarajevo te nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova kulture, kao i informacija Nezavisnog odbora o predmetu ''Edin Gačić''. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o dopunama Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate naknada za obavezno zdravstveno osiguranje na području KS. Riječ je o dopuni koja se odnosi na kategoriju trudnica i porodilja do šest mjeseci starosti djeteta, koje nemaju mogućnost ostvarenja zdravstvenog osiguranja. Ukoliko bude usvojena, trudnicama, odnosno porodiljama će biti isplaćivan paušal u iznosu od 20 KM.

Poslanici će razmatrati i Odluku o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD-a) za projekt "Javni prijevoz Sarajevo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.