RAZONODA

Djeca iz Roditeljske kuće prva odigrala partiju golfa na novoizgrađenom mini terenu u Pionirskoj dolini

Prisustvovali ministar komunalne privrede i infrastrukture KS i načelnik općine Centar

Pionirska dolina ponovo ima mini golf igralište. Avaz.ba

A. P. / Avaz.ba

25.9.2019

Nakon više od 20 godina, Pionirska dolina ponovo ima mini golf igralište, koje je od sada na raspolaganju svim posjetiocima koji dođu u ovu zelenu oazu. 

Mini golf teren izgrađen je na mjestu nekadašnjeg, a sastoji se, za početak, od devet staza i prepreka u obliku kućice puža, pedaline, tobogana i drugih. Danas su, kako to i dolikuje, kao prve komšije, prvu partiju golfa odigrala djeca i roditelji iz Roditeljske kuće i Udruženja "Srce za djecu". 

Mini golf turniru pridružili su se i ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić, načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnici ''Parka'' i Pionirske doline s v. d. direktorom Edinom Abdurahmanovićem na čelu. Direktor Abdurahmanović nije krio oduševljenje što su radnici ''Parka'' u vrlo kratkom roku uspjeli realizirati projekt koji je dugo čekao spreman. 

- S malim ulaganjem, ali velikom voljom radnika uspjeli smo u potpunosti prekopati teren nekadašnjeg igrališta, ukloniti otpad, izgraditi početni broj staza, prepreke, hortikulturno urediti prostor, a sve je dodatno uređeno i mobilijarom prilagođenom ovo ambijenta, drvenim klupama i stolovima. Djeca iz Roditeljske kuće i Udruženja "Srce za sve" bili su pobjednici danas odigrane utakmice golfa i od sada će svakodnevno, sve do snijega, a onda ponovo u proljeće, dolaziti na igralište da uživaju u suncu i prirodnom ambijentu - saopćeno je iz KJKP "Park". 

Prema riječima Jasne Vatreš iz Roditeljske kuće, svaki slobodan trenutak između terapija i pregleda djeca inače koriste da posjete i uživaju u ljepotama Pionirske doline, jer je ona prostor koji svakodnevno mogu posmatrati iz svoje sobe i koji je svega stotinjak metara udaljen od njihovog doma. Sada imaju i svoju omiljenu zanimaciju i sportsku disciplinu koja ne zahtijeva puno snage, a što je najvažnije, igra se u prirodi. 

Ministar Mandić izrazio je ponos što su radnici ''Parka'', bez obzira na poteškoće s radnom snagom i materijalnim sredstvima, uložili napor i stvorili novu vrijednost u Pionirskoj dolini. Kazao je da je upoznat s nekoliko projekata koje Pionirska dolina ima spremne i da će u skladu sa svojim ovlaštenjima iznaći način da Vlada Kantona Sarajevo finansijski još više podrži razvoj i rad jedinog rekreativno zabavnog centra ovakve vrste u Sarajevu.

Mini golf teren od danas je na raspolaganju i svim posjetiocima koji dođu i požele uživati u čarima ove sportske discipline. Nalazi se u centralnom dijelu, u blizini vrteške, vozila, autora, trampoline. Sarajlije starijih generacija znaju već put do mini golf-igrališta, jer se nalazi na istom mjestu, kao i onaj koji je uništen prije nešto više od dvije decenije.

Načelnik Nedžad Ajnadžić prilikom današnjeg druženja istakao je da će i Općina uskoro finansirati nekoliko projekata u Pionirskoj dolini, a jedna od njih je ziplajn - adrenalin park.  

Otvorenje mini golf terena u Pionirskoj dolini - Avaz
Otvorenje mini golf terena u Pionirskoj dolini - Avaz
Otvorenje mini golf terena u Pionirskoj dolini - Avaz
Otvorenje mini golf terena u Pionirskoj dolini - Avaz
Otvorenje mini golf terena u Pionirskoj dolini - Avaz
+1
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.