MANIFESTACIJA Na sportskim terenima na Koševu

Sarajevo: Održan "Veseli dan tenisa"

U okviru projekta "365 sport plus"

A. P. / Avaz.ba
05.10.2019 14:57

"Veseli dan tenisa" na terenima na Koševu

Foto: Općina Centar Sarajevo

Danas je na teniskim terenima na Koševu veliki broj polaznika škole tenisa, koja se održava u okviru projekta „365 sport plus“, i njihovih roditelja te predstavnika Općine Centar Sarajevo i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju prisustvovao manifestaciji pod nazivom „Veseli dan tenisa“, uz druženje, muziku, veselje i igru. Ovom prilikom je načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić polaznicima uručio diplome za učešće u projektu škole tenisa. Voditeljica projekta škole tenisa Emina Jusufbegović iz Teniskog kluba Winner Sarajevo izjavila je da je ove godine mimo svih očekivanja broj prijavljenih mališana zainteresiranih za tenis premašio 100.

- Projekat „365 sport plus“ je definitivno najbolji projekat koji je posljednjih nekoliko godina realiziran u gradu - rekla je Emina Jusufbegović.

Trener Damir iz Teniskog kluba Winner Sarajevo roditeljima polaznika škole tenisa pokazivao je šta djeca rade na treninzima i kako osim učenja o osnovama tenisa također uče o odgovornosti, poštovanju i prijateljstvu koje je jako važno naučiti u ranom periodu dječijeg razvoja što će im ostati u lijepom sjećanju cijeli život. 

Općina Centar Sarajevo u saradnji s Centrom za sport i rekreaciju prošle je godine pokrenula projekat „365 sport plus“, gdje je omogućila da se djeca besplatno bave sportom tokom cijele godine.  

Današnjem druženju prisustvovali su, između ostalih, Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, te Sabina Špago, direktorica Centra za sport i rekreaciju.

NA VRH