DONACIJE

Kanton Sarajevo izdvojio 120.000 KM za nabavku kombi vozila korisnicima Zavoda "Pazarić"

KS mjesečno za svakog korisnika izdvaja 1.100 maraka

S potpisivanja sporazuma. Vlada KS

Fena

11.10.2019

Kanton Sarajevo finansirat će nabavku kombi vozila za korisnike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine "Pazarić".

Sredstva za nabavku vozila od 120.000 KM planirana su kroz izmjene i dopune budžeta za 2019. godinu s pozicije Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, precizirano je u Sporazumu koji je tim povodom danas potpisao resorni ministar Malik Garibija s direktorom Zavoda Redžepom Salićem.

Potpisivanju je prisustvovao predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković, koji je pokrenuo inicijativu za nabavku vozila.

- Drago mi je da su Vlada i Skupština podržale tu inicijativu i nadam se da će ovo vozilo biti od pomoći ustanovi, prije svega njenim korisnicima od kojih je oko 120 iz Kantona Sarajevo. Mi smo također uradili nadzor i obišli svakog od korisnika, provjerili uvjete u kojima borave te mi je drago da je u ovom momentu sve uredu. Kanton mjesečno za svakog od tih korisnika izdvaja 1.100 KM i bitno nam je da imaju osigurane uvjete za dostojanstven život - naglasio je Garibija.

Salić je zahvalio Vladi i Skupštini na toj podršci. Kazao je da će se kombi vozilo koristiti uglavnom za potrebe djece iz Zavoda, odnosno njihova putovanja kroz BiH i obilazak raznih znamenitosti.

Istakao je i da ga raduje najava podrške Ministarstva kulture i sporta KS obnovi dvorane u toj ustanovi.

- Zadovoljstvo nam je da možemo dati doprinos u situaciji u kojoj ste hrabro krenuli u popravljanje stanja u Zavodu. Pojasnili ste nam koliko je za terapiju i socijalizaciju korisnika veoma bitno da se kreću van ustanove, imaju sportske i druge aktivnosti. Tada smo se složili da bi ovo mogao biti vid konkretne pomoći Kantona svim korisnicima Zavoda - kazao je Konaković ističući da će Kanton Sarajevo uvijek izlaziti ususret potrebama korisnika te ustanove - saopćeno je iz Pres-službe KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.