ATRAKCIJA

Stotine mališana u sarajevskoj Pionirskoj dolini

Djeca su nestrpljivo čekala da pozdrave sve životinje

Popularna Pionirska dolina otvorena je svaki dan za posjetioce. KJKP Sarajevo

Piše: S. Š. / Avaz.ba

12.10.2019

Sarajevska Pionirska dolina i zoo vrt prava je destinacija za porodično druženje tokom jeseni, a danas je bila izbor nekoliko stotina roditelja i mališana. Već na ulazu vladala je prava gužva, a djeca su nestrpljivo čekala da pozdrave sve životinje u zoo vrtu, da uživaju u igri na nedavno izgrađenom mini golf terenu, vožnji na rekvizitima za igru i zabavu, brojnim igralištima. Roditelji su uglavnom nakon šetnje odmarali u ugodnom ambijentu ljetne bašte. 

U zoo vrtu svaka životinja svojim lješkarenjem na jesenjem suncu bila je razlog oduševljenja kako najmlađih tako i onih nešto starijih. Mladi vuk najnoviji stanovnik Pionirske doline uživao je u društvu svoje nove drugarice. 

Američki bizon kome je ovo prva jesen u Pionirskoj dolini i nije bio raspoložen za društvo, za razliku od njegovog komšije škotskog bika koji je prilazio blizu da upozna svakog gosta. Medvjedica Sonja uživala je sunčajući se na travi, ponosna na oduševljenje posjetilaca pred čijim telefonima je pozirala. 

Mala medvjedica Aida navikla je da je najdraža stanovnica Pionirske doline, pa se odlučila za mini predstavu- igru sa namještajem u svom domu. Lemuri s Madagaskara ponosno su pokazivali gostima svoje najmlađe potomke rođene ove godine, a lav Rily zijevao je od pospanosti, jer nije mogao drijemati od dječije graje koja su bila oduševljena što je vani. Ponovo se šetnja zoo vrtom završavala u centralnom dijelu rekreativno-zabavnog centra uz zvuk električnog vozića prepunog nasmijanih mališana, vrtešci ili veselim skokovima na trambolini. 

Popularna Pionirska dolina inače svaki dan otvorena je za posjetioce, koji i naredne dane mogu iskoristi kao i današnje stotine Sarajlija koje su uživale u ovoj prirodnoj oazi udaljenoj dva kilometra od centra grada.


Popularna Pionirska dolina otvorena je svaki dan za posjetioce - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.