ZBOG ŠTRAJKA

Od sutra besplatni pregledi kod privatnih ljekara, a sve na račun Vlade KS

Nevjerovatno kako se jadno i nisko ponašaju, kazao je Selimić

Sve zbog štrajka ljekara. Arhiv

Piše: D. B. / Avaz.ba

15.10.2019

Od sutra pacijenti u Kantonu Sarajevo, zbog štrajka zdravstvenih radnika, usluge laboratorijske dignostike moći ostvariti u svim privatnim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijama u KS, a Zavod zdravstvenog osiguranja će im refundirati troškove. 

Usluge laboratorijske dijagnostike se mogu dobiti na osnovu uputnice izabranog ljekara porodične medicine, a utrošena sredstva za uslugu osiguranici će moći refundirati podnošenjem  zahtjeva Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, čiji je obavezan prilog original račun privatne zdravstvene ustanove, koja je uslugu pružila i uputnica ljekara porodične medicine- napisano je u saopćenju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. 

Odluka o ovome donesena je unutar Vlade Kantona Sarajevo, a Ministarstvo zdravstva KS-a će izdati potrebne upute Zavodu zdravstvenog osiguranja.

S druge strane Edo Selimić, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo kazao je da je ovaj potez jednostavno jedan vid pritiska. 

- Klasičan vid specijalnog rata. Doktori ne štrajkuju, doktori su tu. Nevjerovatno kako se jadno i nisko ponašaju. Ovo je samo jedna kontra nama, ovo oni neće realizirati. Sada će svi i ko ne vadi, vaditi nalaze. Sada je sve hitno, sada svi pišu uputnice da su hitne - kazao je Selmić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.