SAOPĆENJE

Ministar Kurić demantira neistine Konakovića

Nijedan mjesni ogranak SBB-a nije prešao u stranku Narod i pravda

Kurić i Konaković. Avaz

Avaz.ba

22.10.2019

Prilikom gostovanja u programu TV N1 predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković iznio je neosnovane tvrdnje o načinu rada ministarstava Vlade KS te se povodom toga Ministarstvo kulture i sporta KS oglasilo saopćenjem.

- Ministarstvo kulture i sporta KS radi u skladu s budžetom koji donosi Skupština Kantona Sarajevo, dakle institucionalno, a za razliku od predsjedavajućeg Skupštine KS koji djeluje personalno, pa i kada je u pitanju dodjeljivanje sredstava - stoji u saopćenju koje potpisuje ministar Mirvad Kurić.


Saopćenje Ministarstva kulture i sporta KS. Avaz

Navedeno je i kako Ministarstvo kulture i sporta raspisuje javne pozive na osnovu kojih realizira svoja sredstva, a sve u skladu s odobrenim budžetom i procedurama dodjele. 

- S obzirom na to da gospodin Konaković personalizira svoju ulogu, te u svojim nastupima očito spočitava način rada ministara u Vladi KS, kao ministar kulture i sporta, na sljedećoj sjednici Vlade ću o ovome tražiti izjašnjenje. Gospodin Konaković se kao predsjedavajući Skupštine KS želi izjednačiti s ministarstvima po budžetu, iako zna da budžet implementira izvršna vlast, a zakonodavna ga samo usvaja - istaknuto je.  

U saopćenju se podsjeća predsjedavajućeg da u vrijeme dok je bio premijer KS, tadašnjoj predsjedavajućoj Skupštine KS Ani Babić nije dozvolio budžet veći od 30.000 KM, a on sada troši 20 puta više. 

- Inače, ministar kulture i sporta KS, kojeg je imenovao SBB, ističe kako su netačni navodi gospodina Konaković o ovoj stranci. Naime, nijedan mjesni ogranak SBB-a nije prešao u stranku Narod i pravda. SBB je stranka prisutna na svim nivoima Bosne i Hercegovine, a Konakovićeve stranke, osim u Kantonu Sarajevo, nema nigdje drugo, pa ni na državnom nivou - stoji u saopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.