PRIJEM

Ministar Kurić ugostio Azru Dedić, evropsku prvakinju u džudu

Među prvima koji su joj čestitali na uspjehu

Piše: A. P. / Avaz.ba

24.10.2019

Azra Dedić na prijemu kod ministra Kurića - Avaz
Azra Dedić na prijemu kod ministra Kurića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas djevojku koja je na Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju u džudu Azru Dedić

- Super se osjećam i presretna sam što sam imala priliku da upoznam ministra, za kojeg sam čula da je izuzetan glumac, umjetnik i humanista - rekla je Dedić.

Istakla je kako joj nije bilo nimalo lako proći sve izazove koji su bili pred njom, ali je uspjela ‘probiti led’ i osvojiti zlato. Njen svjetski uzor je Larisa Cerić.

- Nemoguće je opisati taj osjećaj dok stojite na tronu. Trenirala sam naporno sve vrijeme prije takmičenja, tako da sam pomalo i umorna. Morala sam u jutarnjim satima trčati s trenerom i raditi svakodnevno. Roditelji, brat, prijatelji i trener su mi bili najveća podrška sve vrijeme. Ovom prilikom želim potcrtati svima da nikad ne odustaju od onog čime se bave i da svako ko želi može postići uspjeh - rekla je Dedić.

Prema riječima njenih roditelja, ministar Kurić je među prvima čestitao Azri na njenom uspjehu.

- Azra, ti si uzor i primjer svima. Hvala ti što si zlatnu medalju donijela u Bosnu i Hercegovinu i time učinila ponosnim sve nas koji volimo našu državu i pratimo sport. Tvoj uspjeh je rezultat tvog rada koji traje punih petnaest godina, a samo ti znaš koliko je truda i odricanja trebalo da to postigneš - naglasio je ministar Kurić, te dodao da će Ministarstvo nagraditi njen uspjeh i podržati njen rad.  

Na kraju prijema, predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac je kazao kako bez podrške Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, džudisti ne bi mogli učestvovati ni na jednom takmičenju, a samim time ni postizati ovako značajne uspjehe.  Dvadesetpetogodišnja Azra Dedić je članica Džudo kluba ”Una“, i prva osoba s Downovim sindromom u BiH koja je stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj kategoriji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.