HADŽIĆI

Načelnik Ejubović i ministar Šteta potpisali sporazume ukupne vrijednosti 850.000 KM

Na potpisivanju ugovora. Vlada KS

Avaz.ba

25.10.2019

Načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisali su danas u Hadžićima dva sporazuma o sufinansiranju realizacije infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 850.000 KM.

- Prvi sporazum se odnosi na izvođenje radova unapređenja putne infrastrukture s parkingom na području Privredne zone Hadžići. Procijenjena vrijednost radova iznosi 650.000 KM. Ove poslove Ministarstvo saobraćaja KS će sufinansirati sa 250.000 KM, a ostatak sredstava će osigurati Općina Hadžići.

Drugi sporazum se odnosi na izvođenje radova na revitalizaciji horizontalne i vertikalne signalizacije puteva na području općine Hadžići. Procijenjena vrijednost radova iznosi 200.000 KM. Ministarstvo saobraćaja će izdvojiti 100.000 KM, a Općina Hadžići također 100.000 KM.

- Ovo je nastavak jako dobre saradnje s ovim ministarstvom, također i s Direkcijom cesta KS. Veliki broj projekata smo zajedno uradili kao što su Gradac, Resnik, Kasatići, Tarčin i Miševići. Nadam se uspješnoj saradnji i u budućnosti jer imamo projekte, izdate građevinske dozvole i riješene imovinske odnose da odmah s početkom iduće godine krenemo s izgradnjom važnih objekata - kazao je Ejubović.

Radilo se puno u proteklom periodu, ne samo u ovoj godini nego i proteklih godina. Danas smo konkretno dogovorili nove projekte po pitanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, po pitanju cestovne infrastrukture u industrijskoj zoni. Ono što je bitno jeste da smo se danas dogovorili da ćemo u narednih 15 dana organizirati još jedan operativni sastanak na kojem ćemo razmotriti dodatne mogućnosti za investiranje u ovoj godini u Hadžiće , ali i da kvalitetno priđemo 2020. godini i novoj građevinskoj sezoni - istakao je ministar Šteta.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.