VARŠAVA

Skaka: Okončane posljednje obaveze prema Evropskom olimpijskom komitetu

Organizacijom EYOF-a BiH dobila novi ugled i otvorila vrata za naredne događaje

Generalna skupština Evropskog olimpijskog komiteta. Fena

Fena

26.10.2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta održanoj u Varšavi da su okončane posljednje obaveze prema Evropskom olimpijskom komitetu, a 50 zemalja prihvatilo je izvještaj.

- Imamo mnogo razloga da budemo ponosni jer sada možemo sublimirati profesionalne stavove najveće internacionalne instance koja ima pravo ocijeniti naš rad. Organizacijom EYOF-a dobili smo novi ugled i otvorili vrata za naredne događaje - podvukao je.

Dodaje da je Olimpijski komitet BiH predvođen Izetom Rađom doprinio ovakvom razvoju, a Bosna i Hercegovina prezentirala je cjelovitost na zdravim osnovama sportskog duha.

Na Generalnoj skupštini obratili su se i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančič, te predsjednik Koordinacijske komisije EYOF-a Jozef Liba, koji su naglasili da je EYOF 2019, uz odličnu organizaciju, poslao snažnu poruku s ovih prostora.

Kocijančič je ocijenio da je to jedan od najznačajnijih bh. projekata koji nije samo najveće sportsko takmičenje od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine nego i izvanredna platforma za zbližavanje ljudi i jačanje sportskog sistema naše zemlje.

- Sarajevo i cijela Bosna i Hercegovina imaju svijetlu budućnost. Ta budućnost je u rukama mlade generacije - istakao je Kocijančič, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.