SASTANCI

Šestorka u Tarčinu priprema budžet za 2020. godinu: Šta će biti prioriteti

Treba promijeniti mnogo stvari, kaže Stojanović

Opuštena atmosfera na pauzi sastanka. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

28.10.2019

Zastupnici i ministri parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo, takozvane šestorke, danas su na sastanku u "Tarčin Forest Resortu", u Tarčinu kod Sarajeva raspravljali i planirali budžet za 2020. godinu.   

Kako nam je rekao Igor Stojanović iz SDP-a, na sastanku su predstavnici Vlade saslušali prijedloge šestorke i šta bi to trebalo popraviti u idućoj godini. 

- Treba promijeniti mnogo stvari. Vlada će se fokusirati na neke projekte, a ovo su tek prijedlozi zastupnika. Vlada će zasjedati za pet dana da napravi prijedlog nacrta budžeta i takav nacrt će u narednom periodu biti predložen zastupnicima – rekao je Stojanović. 

Ipak nam je otkrio da će u fokusu biti obnova saobraćajne infrastrukture i voznog parka, obnova vodovodne mreže, ali i da će se više investirati u sportske objekte.

- Ipak su to prijedlozi, a to treba da odobri Vlada KS. Želimo da imamo pristojan gradski saobraćaj, a ne ovo na šta sada liči. Očekujemo da se saobraćajnice rasterete, da to bude prioritet Vlade u narednom periodu. Da ne dolazimo u situaciju da nemamo vode. Da se uvedu kanalizacione mreže u naseljima gdje ih nema – rekao nam je Stojanović.

Nacrt budžeta će se na dnevnom redu naći za mjesec, a potom će biti otvorena javna rasprava.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.