POSJETA

Ministar Kurić ugostio bosanskohercegovačke paraplivače

Iz Kantona Sarajevo dobili su konkretnu finansijsku podršku

Piše: A. P. / Avaz.ba

29.10.2019

Mirvad Kurić s bh. paraplivačima i njihovim trenerom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas u posjetu četiri bosanskohercegovačka paraplivača Ismaila Zulfića, Ismaila Barlova, Ajdina Karišika i Nermina Memića te njihovog trenera Amela Kapu povodom održavanja Prvog međunarodnog paraplivačkog takmičenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Sarajevo Open 2019“. 

- Takmičenje će se održati 9. i 10. novembra ove godine na Olimpijskom bazenu "Otoka" u organizaciji Plivačkog kluba Spid, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS. Učestvovat će 81 paraplivač iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Austrije - kazao je Kapo ovom prilikom.

Naglasio je kako su i ovog puta iz Kantona Sarajevo dobili potrebnu i konkretnu finansijsku podršku.

Dodao je kako su zbog toga osjetili potrebu da posebno zahvale ministru Kuriću i resornom ministarstvu, jer su upravo oni od samih početaka najveća i najznačajnija podrška svim paraplivačima u BiH.

- Kad su u pitanju naši paraplivači, uvijek smo bili tu za njih, tako će biti i ovog puta. Neupitna je naša podrška vama - istaknuo je ministar Kurić tokom sastanka.

Potcrtao je kako je posebno ponosan na činjenicu da sport i kultura pokazuju najbolje i najuspješnije primjere inkluzije, i to kroz konkretne projekte.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.