SARAJEVO

Kurić primio Hamzu Turulju, svjetskog viceprvaka u karateu

Izuzetni uspjeh našeg mladog reprezentativca bit će novčano nagrađen

S današnjeg prijema. Vlada KS

J. A. / Avaz.ba

31.10.2019

Svjetskog viceprvaka u karateu Hamzu Turulju, osvajača srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Čileu, ugostio je danas ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, kao i njegovog trenera Asmira Šetu i oca Ahmeda.

Ministar je najavio da će ovaj izuzetni uspjeh našeg mladog reprezentativca biti novčano nagrađen, kao i Karate klub Okinava, čiji je on član.

Ponosni smo na Hamzin uspjeh i naša je obaveza da pratimo i podržavamo njegov rad -  istakao je ovom prilikom ministar Kurić.

Inače, ministar je sinoć prisustvovao i svečanom dočeku koji je bio upriličen za našeg reprezentativca. 

- Takmičenje je bilo veoma teško. Imao sam šest mečeva, od kojih sam pobijedio u njih pet. Pobijedio sam predstavnike Indije, Španije, Francuske, Mađarske i kineskog Tajpeja, a izgubio sam u finalu od Maroka - naveo je Hamza, ističući da je osvajanjem olimpijske medalje za svoju državu ostvario san.

Trener Šeta kazao je da im podrška Ministarstva kulture i sporta KS znači mnogo, kao i da im je ovo poticaj i vjetar u leđa da nastave s još većim uspjesima. S ministrom Kurićem razgovarali su i o pripremama za naredna takmičenja. 

Ministar Kurić istakao je da naši reprezentativci i ovaj put mogu računati na podršku Ministarstva. Inače, za odlazak Hamze i ostalih reprezentativaca iz Kantona Sarajevo na svjetsko prvenstvo u Čile Ministarstvo je ranije izdvojilo 51.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.