NA LICU MJESTA Problem u naselju nadomak Sarajeva

Pukla plinska cijev, panika u Binježevu!

Radnici „Sarajevogasa“ kazali su da smo dobro prošli, svi smo mogli letjeti u zrak, kaže mještanin Edin Avdić

R.Balić / Avaz.ba
01.11.2019 15:04

Radilo se do kasno u noć

Foto: Avaz

Samo zahvaljujući sreći nije došlo do havarije u Binježevu. Plin je ušao u kanalizacione cijevi u dužini od 50 metara, radnici „Sarajevogasa“ dizali su šahtove, ulazili u kuće. Plin se uzdizao visoko i do 20 metara, a radilo se dokasno navečer, kad je kvar otklonjen, govori nam Edin Avdić, stanovnik Binježeva, koji kaže da će mu taj dan zauvijek ostati u sjećanju. 

- Ovo je treći put u nekoliko dana kako dolazi do curenja plina i radnici su mi rekli da smo dobro prošlo te da je sve moglo letjeti u zrak - kaže Avdić.

Od Binježeva do Miševića ovih dana asfaltiran je put u dužini od 800 metara, a u trupu puta postavljene su plinske instalacije.

- Prlikom gradnje puta probijena je plinska cijev. Sinoć sam na terenu zatekao radnike sa mehanizacijom kako kopaju tek asfaltirani put. U razgovoru sam saznao da je kamen probio plinsku cijev. Kažu da preko cijevi nije postavljen sitni sloj pijeska, kako to pravila nalažu, već tampon, koji u sebi sadrži kamenje. Valjak koji je ravnao put, od težine je probio cijev - kaže Admir Mujanović iz Miševića.

Šta kažu iz „Sarajevogasa“

Kontaktirali smo i nadležne u „Sarajevogasu“ i tražili objašnjenje. Portparol za informiranje Amra Topalbećirević kazala nam je da će povodom curenja plina i preduzetih radnji u toku dana poslati zvanično saopćenje.  

  • Pronađeno mjesto kvara
    Pronađeno mjesto kvara Foto: Avaz

Komentari

NA VRH