SARAJEVO

Priprema trase za izgradnju Prve transverzale: GRAS ispraznio depo, a ovo su objekti koji će uskoro biti srušeni

Imamo sreću da ostale objekte koji su na ovoj trasi nismo morali slati na eksproprijaciju u Općinu, nego smo sklopili sporazum, rekao Hulusić

Depo GRAS-a ispražnjen. M. Kadrić

Piše: A. Č. / Avaz.ba

7.11.2019

Nakon što je danas u Općini Centar potpisano rješenje kojim se odobrava prvo rušenje stambenog objekta na trasi Prve transverzale, saobraćajnice koja bi centar Sarajeva trebala povezati s Vogošćom i autoputem, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić za „Avaz“ je pojasnio na kojim objektima su riješena imovinskopravna pitanja i koji su spremni za rušenje.

Od ulice Kranjčevićeva do Braće Begić ima nekoliko objekata koje je potrebno rušiti, ali, kako je rekao Hulusić, ima objekata koji su već u vlasništvu države.

- Jedan od tih objekata je imovina na kojoj se nalazi preduzeće GRAS. Samo je uvjet da se depo GRAS-a iseli i očekujem da će to uraditi svakog dana. Kada se to desi, na tom ogromnom platou Direkcija za puteve KS može pristupiti rušenju. Drugi predmet predstavljaju objekti firme „Higijena“ koji se nalaze do depoa GRAS-a. To je sve kupljeno, a Kanton je isplatio oko 3,5 miliona KM - kazao je Hulusić.

Riješeno je pitanje za još jedan objekt za koji je Skupština KS dala saglasnost i koji je notarski obrađen, a vrijedan je milion maraka.

- Imamo sreću da ostale objekte koji su na ovoj trasi nismo morali slati na eksproprijaciju u Općinu, nego smo sklopili sporazum. Tu možemo očekivati ogromno čišćenje. Znači, dva objekta su kupljena, treći je u vlasništvu države, a rušenje objekta u Tešanjskoj na broju 13 počinje uskoro. Počeli smo s izgradnjom Prve transverzale i sada nas niko ne može zaustaviti – rekao je Hulusić.

Objekti "Higijene" već su okupljeni i spremni za rušenje - Avaz
Prvi objekt za rušenje u ulici Tešanjska broj 13 - Avaz
Prazan depo GRAS-a - Avaz
Objekti koji će biti uklonjeni - Avaz
Kanton Sarajevo vlasnik je zemljišta koje je koristio GRAS - Avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.