REAKCIJE

SDP oštro osudio izjave Memića: Ako je ostalo morala u vama, izvinite se građanima

Memić: Sporne izjave. Avaz

Piše: Avaz.ba

8.11.2019

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje izjave načelnika Općine Ilidža Senaida Memića i traži njegovo javno izvinjenje građanima Ilidže i Sarajeva, a posebno građanima koji imaju probleme vezane za nemogućnost prirodnog začeća djece.

Izjave koje je načelnik Memić uputio na jednoj javnoj raspravi predstavljaju samo moralno dno, na koje se zaista teško spustiti. Nažalost, ovo nije prvi put da vrijeđa one koji misle drugačije od njega ili one koji se drznu reći nešto protiv njega.

Nakon mnogih javnih ispada, u posljednjem slučaju Memić se uživio u ulogu da je doktor ili porodični savjetnik i javno izvrijeđao osobe koje prirodnim putem ne mogu postati roditelji, nego su im za to potrebna finansijska sredstva za medicinski potpomognutu oplodnju.

Ovaj lažni patriota sebi dozvoljava da drugima drži moralne pridike, iako je on davno izgubio svoj moralni kompas. Još je providnije njegovo opravdanje ovog nemoralnog poteza, pokušavajući za to optužiti svoje političke oponente.

Stoga ga pozivamo, ako je u njemu ostala mrvica morala, u što iskreno sumnjamo, da se barem javno izvini građanima koje je ovim putem uvrijedio. Ostavku tražimo, iako znamo da Memić nikada neće sam napustiti poziciju načelnika Ilidže, na kojoj se godinama ponaša kao da mu je to babovina, koju mu je SDA ostavila u amanet.

Na kraju, nismo začuđeni ovakvim uvredama na račun građana koji prirodnim putem ne mogu se ostvariti kao roditelji, jer je SDA, stranka iz koje dolazi Memić, godinama blokirala usvajanje Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom u Parlamentu Federacije BiH, čime su velikom broju parova onemogućili da prirodnim putem dobiju postanu roditelji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.