SJEĆANJE Povodom 26. godišnjice pogibije

Na Alipašinom Polju odata počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim učenicima

Položeno cvijeće na spomen-obilježje

Fena
09.11.2019 16:18

U znak sjećanja na ubijenu učiteljicu Fatimu Gunić i njene učenike Adisa Mujala, Vedada Mujkanovića i Feđu Salkića danas je na Alipašinom Polju u Sarajevu položeno cvijeće na spomen-obilježje.

Povodom 26. godišnjice njihove pogibije Osnovna škola "Fatima Gunić" organizirala je trodnevne aktivnosti u okviru manifestacije „Dani sjećanja“.

Učenici ove škole, s direktorom Hajrudinom Ćuprijom na čelu i ostalim uposlenicima, danas su, uz prisustvo porodica ubijenih, brojnih delegacija i ostalih sugrađana na Trgu ZAVNOBiH-a, i ovaj put na dostojanstven način, odali počast onima kojima su obećali da će ih otrgnuti od zaborava i svoj zavjet i dalje ispunjavaju.

Prethodnih dana sve novogradske škole odazvale su se 7. memorijalnom turniru koji je organiziran za dječake u fudbalu i odbojci za djevojčice. 

Prvo mjesto u fudbalu osvojila je ekipa Osnovne škole „Sokolje“, drugo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ i treće mjesto je osvojila ekipa Osnovne škole „Meša Selimović“. 

U odbojci prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Osman Nakaš“, druga je ekipa Osnovne škole „Behaudin Selmanović“ i treće mjesto je ekipa Osnovne škole „Sokolje“, saopćeno je iz Osnovne škola "Fatima Gunić".

Komentari

NA VRH