VRIJEME

Kišovit dan u Sarajevu: I u narednim danima najavljene padavine

Proglašeno žuto upozorenje u nekim dijelovima naše države

Avaz.ba

13.11.2019

Kišovit dan u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+30

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas je pretežno oblačno vrijeme s kišom. U Sarajevu, također, pada kiša, a fotoreporter "Avaza" zabilježio je atmosferu s ulica bh. prijestonice. Najviša dnevna temperatura zraka u glavnom gradu naše države iznosi oko 15 Celzijevih stepeni. 

Jače padavine očekuju se i na području Hercegovine, gdje je za danas proglašeno žuto upozorenje zbog padavina, u Krajini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Slabljenje vjetra od poslijepodnevnih sati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

U četvrtak će, također, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u petak umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda umjereno do ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.