REAKCIJE

Dino Mustafić razočaran Našom strankom: Ni u najvećem košmaru ovo nisam mogao pomisliti

Kada je riječ o ovoj temi, ništa dodatno nemam reći. Sve sam rekao putem svog statusa na Twitteru, sasvim dovoljno, istakao je Mustafić za "Avaz"

Mustafić: Sve sam rekao na Twitteru. Arhiv

Piše: D. B. / Avaz.ba

15.11.2019

Vijest da je sestra zastupnice u Skupštini Kanton Sarajeva Nejre Dizdarević zaposlena u KJKP ''Rad'' izazvala je mnogobrojne reakcije. Na održanom redovnom sastanku u Našoj stranci, nakon što je skandal postao i javan, između ostalog, raspravljano je i o toj temi, nakon čega je izdato saopćenje. 

- Na osnovu pismenog obraćanja predsjednika Nadzornog odbora JKP ''Rad'' te usmene informacije ministra komunalne privrede KS, u kojima je jasno navedeno da je u potpunosti ispoštovana zakonom propisana procedura, Kantonalni odbor je prihvatio i podržao njihove zvanične izvještaje – navodi se u saopćenju.

Naime, Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) ''Rad'' je 16. jula ove godine raspisalo javni oglas za popunjavanje više radnih mjesta, među kojima je stručni saradnik za pravne poslove. To je radno mjesto dobila Ena Avdibegović, sestra Dizdarević.

Nakon toga, na Twitteru se oglasio i Dino Mustafić, jedan od osnivača Naše stranke, koji je vrlo oštro prokomentirao ovaj postupak. 

- Ni u najvećem košmaru nisam mogao pomisliti da će saopćenje bilo kojeg organa NS-a za očigledan nepotizam imati sramnu, identičnu SDA retoriku: "Sve je urađeno po zakonu"- napisao je Mustafić. 

Pozvali smo Dinu Mustafića za komentar, međutim, nije htio ništa dodatno komentirati. 

- Kada je riječ o ovoj temi, ništa dodatno nemam reći. Sve sam rekao putem svog statusa na Twitteru, sasvim dovoljno - istakao je Mustafić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.