SAZNAJEMO

Općina Centar treba srušiti nelegalne objekte

Vlada Kantona Sarajevo nedavno je proglasila Javni interes za Prvu transverzalu, čime bi se morale ukloniti pravne barikade koje postavljaju divlji graditelji i njihovi politički mentori u pojedinim institucijama

Dionica prve transverzale. Avaz

Avaz.ba

18.11.2019

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, kako saznaje „Avaz“, uputio je zahtjev Općini Centar za uklanjanje nelegalnih izgrađenih objekata na trasi Prve transverzale. 

- Ovim putem obraćamo Vam se sa zahtjevom za uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata na trasi Prve transverzale, koji se nalaze na području Općine Centar Sarajevo, tj. na području Vaše mjesne i stvarne nadležnosti. Uzimajući u obzir činjenicu da je u cilju što efikasnije provođenje projekta izgradnje Prve transverzale neophodno ispuniti preduslov rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u vezi s bespravno izgrađenim objektima na trasi, a koji su u Vašoj nadležnosti, molimo Vas da što hitnije započnete aktivnosti na rješavanju istih – navodi u zahtjevu direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač.

Vlada Kantona Sarajevo nedavno je proglasila Javni interes za Prvu transverzalu, čime bi se morale ukloniti pravne barikade koje postavljaju divlji graditelji i njihovi politički mentori u pojedinim institucijama.

Faksimil zahtjeva. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.