HADŽIĆI

Fudbaleri će nakon 11 godina trenirati na novoj umjetnoj travi i većem stadionu

Osim navedenog, instalirani su napojni kablovi i urađeni temelji za ugradnju reflektora

Z. Karić

28.11.2019

Izgled novog stadiona - Avaz
Sada je dimenzija 105×67 metara - Avaz
Prošireni stadion - Avaz
Postavljena i zaštitna ograda - Avaz
Urađeni temelji za ugradnju reflektora - Avaz
+1

Umjetna trava na sportskom terenu Fudbalskog kluba Radnik Hadžići zamijenjena je nakon 11 godina. Osim zamjene trave, proširen je i teren koji je sad dimenzija 105×67 metara te je postavljena i zaštitna ograda.

Osim navedenog, instalirani su napojni kablovi i urađeni temelji za ugradnju reflektora. Radovi su rezultat partnerskog odnosa Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići. Cilj je unapređenje infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala. Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM.

Povodom toga FK Radnik posjetili su općinski načelnik Hamdo Ejubović i jedan od najuspješnijih bh. menadžera Irfan Redžepagić, koji u svojoj agenciji ima i najboljeg igrača BiH Edina Džeku.

- Za naš grad, klub i omladinu želimo samo najbolje. Iz tog razloga smo se i ove godine odlučili da investiramo u infrastrukturu FK Radnik 200.000 KM. Nadam se da će sva ova ulaganja pratiti i dobri rezultati da će igrači koji stasaju na ovim terenima biti dio pozitivnog imidža naše općine kako u BiH tako i u svijetu - istakao je prilikom Ejubović.

Redžepagić je dodao kako s Radnikom ima izvanrednu saradnju i lijepo iskustvo svih ovih godina.

- Ispunili smo mnogo planova i ostvarili određene ideje, među kojima je svakako ulaganje u temelje, a to je infrastruktura. Danas ovdje veliki broj talentiranih dječaka trenira, a mnogi su ostvarili uspješne karijere u drugim klubovima. Dovođenje Mensura Dogana, najboljeg stručnjaka u BiH za rad s mladim, i ova konstantna ulaganja u infrastrukturu daju ogromne rezultate - kazao je Redžepagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.