KANTON SARAJEVO

Skupština KS 11. decembra o izmjenama Zakona o dopunskim pravima boraca BiH

Poslanici će se očitovati o izvještaju o poslovanju KJP za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo-šume" za 2018. godinu

Skupština KS. Avaz

Fena

2.12.2019

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca, branitelja Bosne i Hercegovine bit će razmatran na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je najavljena za 11. decembar ove godine.

Na dnevnom redu, koji je predložio Kolegij Skupštine KS, naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radno-pravnom statusu zastupnika u Skupštini KS te nacrti zakona o izmjenama Zakona o šumama KS, Zakona o Ekonomsko-socijalnom vijeću za područje KS, te Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS.

Donošenje odluke o izmjenama Odluke o osnivanju lovišta na području KS te prijedlozi Odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS i Odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, također će biti predmeti izjašnjavanja zastupnika.

Svoju saglasnost Skupština treba dati na niz odluka na nacrt ugovora o kupoprodaji u stambenim objektima u naseljima Šip, Rosulje i Dobrinja V.

Skupština će se očitovati o Izvještaj o poslovanju KJP za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo–šume" za 2018. godinu te Izvještaju o poslovanju KJP “Poljoprivredno dobro Butmir".

Zastupnici će biti upoznati i s informacijom o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.