PROTESTI ISPRED KCUS-A

Pogledajte potresnu reakciju nane Munire zbog odbijanja liječenja njene unuke Nadin Smajlović

Nekoliko desetina građana s transparentima stiglo ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Piše: D. B. / Avaz.ba

2.12.2019

Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) počeli su protesti građana zbog odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajlović

Organizator protesta je Udruženje “Sarajevska raja”, čiji je predsjednik Nedim Ramić.  

- Sva djeca, cijelog svijeta, imaju pravo na svoj život, da žive, da se školuju, da postanu ljudi jer oni su najvredniji na ovom svijetu. Niko nema na svijetu od njih vredniji, samo dragi Allah - rekla je Munira Smajlović, nana bolesne djevojčice Nadin.  

Protesti ispred KCUS-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Ispred KCUS-a se okupilo nekoliko desetina građana.

Podsjetimo, Denis Smajlović, otac Nadin, od direktora Pedijatrijske klinike tražio je da potpiše saglasnost za izmještanje njegovog djeteta na liječenje u Tursku jer u Sarajevu nije bilo lijekova za njenu terapiju.

Nakon što je doktor Edo Hasanbegović to odbio, Denis mu je prijetio plinskim pištoljem pa je ovaj slučaj izazvao brojne reakcije javnosti. 

Protesti ispred KCUS-a. D. Bašić

- Mi smo morali reagirati jer se niko nije našao da reagira. Došli smo na mjesto gdje su rekli da ne žele liječiti Nadin. Naš je zahtjev da se prestane javno sakupljati novac te da se Vlada pobrine za njih - kazao je Nedim Ramić, predsjednik Udruženja “Sarajevska raja''.

Majka Nadin Smajlović se obratila prisutnima sa suzama u očima, kazavši kako je za vrijeme štrajka javno rečeno da se neće liječiti dijete.

- Pitala sam ko će preuzeti dijete da liječi, rekli su niko neće da liječi dijete od ovakvih roditelja. Ali šta je s djetetom, je li iko pitao šta će biti s djetetom? Zbog jednog potpisa su potpisali smrt mog djeteta. Danas bi bilo 20 dana da dijete nema terapiju. Ko će nam liječiti djecu i čime će djecu liječiti - istakla je majka Nadin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.