GRAS

Studenti izlaze na ulice: Pogledajte kojim će se saobraćajnicama kretati

Samo je u Alipašinoj ulici odobreno kretanje kolovoznom površinom

Najavljene izmjene u odvijanju gradskog prijevoza. Avaz

Fena

4.12.2019

Zbog održavanja „Mirne šetnje studenata“ u organizaciji Asocijacije Farmaceustskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih studija, danas će doći do izmjene saobraćaja od 11:55 do 15 sati. 

Studentiće se kretati od Rektorata UNSA-e (s kraćim zadržavanjem kod zgrade Vlade Kantona Sarajevo) do Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kolovoznim i pješačkim površinama ulica Obala Kulina Bana, Reisa Džemaludina Čauševića, Alipašina i Bolnička. 

Samo je u Alipašinoj ulici (od raskrsnice s ulicom Maršala Tita do raskrsnice s ulicom Koševo) odobreno kretanje kolovoznom površinom, što će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika. 

Trolejbuske linije 102 Otoka-Jezero i 107 Dobrinja-Jezero u vremenu eventualnog zatvaranja motornog saobraćaja od pripadnika MUP-a u ulici Alipašina do njegovog puštanja nakon prolaska kolone, bit će preusmjerene na Trg Austrije. Autobuske linije 21 Sutjeska-Vogošća, 22 Sutjeska-Ilijaš, 14 Dom Armije-Podhrastovi, 16 Dom Armije-Bare, 16b Dom Armije-Koševsko Brdo, 17 Dom Armije-Breka, 20 Park-Jagomir, te minibuske linije 74 Park-Sedrenik, 68 Sutjeska-Poljine i 69 Sutjeska-Nahorevo biće privremeno obustavljene do prolaska učesnika protesta.

Regulaciju saobraćajnog toka na dijelu potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i na raskrsnicama u kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.