ZIMSKA ČAROLIJA Mališani uživali uz Kiketa, odrasle zabavljao Eldin Huseinbegović

Svečano otvoren 1. Winter Fest Hadžići

Manifestacija traje do 15. januara naredne godine

R. Balić / Avaz.ba

Kike oduševio najmlađe

Foto: R. Balić


Ove godine i općina Hadžići dobila je svoju zimsku bajku. Naime, zabavom za najmlađe jučer je otvoren 1. Winter Fest Hadžići, koje će trajati do 15. januara naredne godine. Kike je brojnim mališanima priredio lijepu zabavu, a bile su tu i druge aktivnosti, od zabavljanja na klackalicama, druženja s omiljenim likovima iz crtanih filmova do ringišpila.

Dobra zabava

U sklopu ove manifestacije sagrađeno je i klizalište od 300 metara kvadratnih na kojem će učenici osnovnih škola iz općine Hadžići imati priliku da nauče da kližu, borave na otvorenom i dobro se zabave. Klizalište će biti otvoreno od 10 do 23 sata, a unajmljivanje klizaljki košta pet maraka. 

  • Druženje s omiljenim likovima

    Druženje s omiljenim likovima

    Foto: R. Balić


Pored klizališta zimsko selo u centru Hadžića ima i 15 kućica. U većini će se pripremati i prodavati hrana, topli i hladni napici, kokice, kukuruzi, kesten i sl.

U ostalim kućicama prodavat će odjeću, igračke, prirodne proizvode i razne druge artikle. Sve će biti popraćeno muzikom i raznovrsnim kulturno-zabavnim programom.

Mali nogometaši

Osim zabave i brojnih sadržaja na otvorenom, u Sportskoj dvorani bit će održan i turnir u malom nogometu za djecu – Zimski futsal kup Hadžići 2020. Kako su najavili iz udruženja ASUS, učestvovat će 32 ekipe seniora, deset ekipa veterana i više od 40 ekipa iz raznih dijelova BiH. Pravo učešća imaju djeca rođena od 2007. do 2012. godine 

  • Ringišpil i voz bili atrakcija

    Ringišpil i voz bili atrakcija

    Foto: R. Balić


Otvaranje 1. Winter Festa Hadžići obilježeno je i koncertom Eldina Huseinbegovića.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na