SARAJEVO

Počelo rušenje objekta firme "Higijena" na trasi Prve transverzale

Do kraja godine bi trebao biti oslobođen prostor od 11.500 kvadratnih metara za izvođenje građevinskih radova

Piše: S. Mujić / Avaz.ba

16.12.2019

Počelo je rušenje objekta firme "Higijena" na trasi Prve transverzale. Radovi na uklanjanju objekta trajat će nekoliko dana, potvrdio je za “Avaz” Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve KS.

- Krenuli smo s demontažom objekta “Higijene”. Bilo je previše objekata s kojih je trebalo poskidati limove, kamere, u vrijednosti od 50 do 70 hiljada maraka, tako da smo to morali malo sporije raditi, ali je krenulo. Zbog projekta rušenja, odnosno opasnosti po ljude, prvo se moraju limovi svi poskidati, nakon pripreme zgrada će biti srušena za nekoliko sati – rekao je Kovač.


Počelo uklanjanje objekta "Higijena". S. Mujić

Prema riječima Kovača, nakon objekta “Higijena”, bit će uklonjeni i svi objekti za koje su riješeni imovinskopravni odnosi na parceli GRAS-a.

- Dolje su ljudi već počeli sami rušiti. Skidaju svoje prozore i vrata, ko god je donio nešto, tako da mi možemo ući i poslije to samo srušiti. Očekujemo da će sve što je planirano biti srušeno do kraja mjeseca. Frizerski salon koji je bio na ovoj lokaciji je već ukonjen – rekao je Kovač.

Rušenjem ovih objekata do kraja godine bi trebao biti oslobođen prostor od 11.500 kvadratnih metara za izvođenje građevinskih radova na izgradnji Prve transverzale.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.