SARAJEVO

Zineta Bogunić poručila Konakoviću da je prešao granicu

Zineta Bogunić. Arhiv

Avaz.ba

16.12.2019

Zineta Bogunić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS, oglasila se nakon što je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković nazvao špijunom SDA.

- Elmedine Konakoviću, Vaša komunikacija u javnom prostoru s neistomišljenicima prešla je odavno granicu pristojnosti i prosječne kulture institucionalnog komuniciranja. U svom obraćanju privatizirali ste govornicu Skupštine Kantona Sarajevo i s nje čitali lekcije i vrijeđali me, čime ste omalovažili dignitet ove zakonodavne institucije.

Vaša rečenica izrečena u Skupštini: ''Lažeš, ministrice Bogunić, uvjerio sam se u Vašu stručnost, ali i u karakter'', te spominjanje moje porodice u negativnom kontekstu, kao i stalno omalovažavanje po medijima da biste me diskreditirali u javnosti kao lažljivicu i neznalicu su samo metod Vašeg prikrivanja istinitosti onog što sam rekla na sjednici Skupštine od 25. septembra 2019. godine.

Sve do tada u Vašim izjavama sam bila ''časna i poštena žena'', stručna, vrijedna, a nakon toga sam lažov bez karaktera i sada špijun SDA. Otad je krenula hajka. Vrhunac te hajke je proglasiti nekog špijunom. To uopće nije bezazlena izjava, nego zlonamjerna, uvredljiva i netačna. To, također, podrazumijeva kontraobavještajno raditi prema meni - prisluškivati telefone, nadzirati kretanje, tražiti izvore među poslovnim saradnicima i prijateljima... Znači li to da NiP (Narod i pravda, op. a.) ima paraobavještajnu službu? Prisjetite se sastanka s ministrima NiP-a od prije nekoliko mjeseci kada je Vaš politički direktor rekao da ''trebamo i sa sigurnosnog aspekta pratiti ostale ministre šestorke''. Jedan od ministara me nakon sastanka pitao: ''Znači li to da treba da špijamo jedni druge?'' On se sada sigurno plaši prisjetiti se tog razgovora. 

Elmedine Konakoviću, obično se špijuniraju neprijatelji. U demokratskom društvu se zna ko ima ingerenciju i nadzor nad sigurnosnim službama i agencijama. NiP i Vi svakako nemate.

Prema Vašoj izjavi, ja sam Vaš ''gaf'', ali ste i Vi moj ''gaf'' jer ste obećali jedno, a radili drugo - navodi se u saopćenju Bogunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.