SKUPŠTINA KS

Prikupljeno 18 potpisa: Spremna inicijativa za smjenu predsjedavajućeg Elmedina Konakovića i Vlade KS

Trenutno samo nedostaje potpis zastupnice Jasne Duraković (SBB), koja je na putu

Piše: A. Č. / Avaz.ba

17.12.2019

Prikupljeni potpisi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Kako je potvrđeno iz SDA, razlog što se nisu pojavili na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo je taj jer pripremaju inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i Vlade KS. 

Kako je rekao Mahir Dević, predsjedavajući Kluba SDA, nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo prikupila je 18 potpisa za zakazivanje sjednice Skupštine KS na kojoj će biti smijenjena Vlada KS s Edinom Fortom na čelu, kao i Elmedin Konaković s pozicije predsjedavajućeg Skupštine KS.

Zahtjeve za smjenu Vlade KS i rukovodstva Skupštine KS potpisali su zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i jedan zastupnik iz BOSS-a.  

Ove četiri stranke u Skupštini Kantona Sarajevo imaju 19 zastupnika, a trenutno samo nedostaje potpis zastupnice Jasne Duraković (SBB), koja je na putu.

U Kantonu Sarajevo SDA će dobiti poziciju predsjedavajućeg Skupštine KS i sedam ministara u Vladi KS. Savezu za bolju budućnost pripast će tri ministarstva, a dva Demokratskoj fronti. 

Aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića trebao bi zamijeniti ili Mahir Dević ili Mirza Čelik iz SDA.

Dević je dodao da će prvo usvojiti budžet za 2020. godinu, pa tek onda krenuti u zvaničnu smjenu trenutne vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.