PRAZNIČNI DUH Po uzoru na evropske metropole

Zima u Sarajevu: Pogledajte šta smo večeras zabilježili

Stubovi javne rasvjete su ukrašeni dekorativnim svjetlosnim elementima u obliku pahuljice, fenjera i svjetlosne zvijezde

Piše: J. A. / Avaz.ba

Sarajevo je i ove godine, po uzoru na evropske metropole dobilo pravi praznični duh. Stubovi javne rasvjete su ukrašeni dekorativnim svjetlosnim elementima u obliku pahuljice, fenjera i svjetlosne zvijezde.

Ipak, dio grada koji najviše odiše prazničnom atmosferom jeste Plato Skenderije, gdje je nedavno otvorena "Zimska čarolija''. Veliko klizalište na ledu, drvene kućice s raznovrsnom ponudom, jelka i novogodišnje svjetlosne dekoracije samo su neki od sadržaja koji se nalaze. 

Posjetioci klizalište mogu koristiti od 10 do 23 sata i termini će trajati sat i 15 minuta. Cijena ulaznice je tri marke, koliko košta i unajmljivanje klizaljki.

Nešto najdivnije za vrijeme novogodišnjih praznika je zasigurno "Sarajevo Holiday Market", koji i ovaj put možete posjetiti u parku Hastahana. Ovakav vid prazničnih marketa je neizostavan dio ponude svakog većeg grada u svijetu. Posjetioci će u čarima "Sarajevo Holiday Marketa" moći uživati do 13. januara 2020. godine.

Više o:

Sarajevo Praznici
NA VRH

Komentari