AKTUELNO

Sindikat doktora KS: Pomacima Ministarstva otvorena vrata za reformu zdravstva

Podržavaju sve aktivnosti koje će zdravstvo učiniti kvalitetnijim

Prim. dr. Izet Hočko. Fena

Fena

19.12.2019

Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo smatra da je Ministarstvo zdravstva KS, predvođeno ministricom Amelom Sofić (Demokratska fronta), učinilo u protekloj godini značajne pomake u organizaciji zdravstva u KS pa su samim tim odškrinuta vrata za reformu zdravstva.

- Na ovaj način poboljšat će se kvalitet zdravstva, čime će zadovoljni biti i građani i zdravstveni radnici. Nakon mnogo godina, pokrenuti su neki programi i osigurana su sredstva za veliki broj specijalizacija. Radi se na poboljšavanju uvjeta rada, materijalnog statusa, na izradi normativa rada. Sve ovo i novo zapošljavanje mladih ljekara, kao i iskusnih specijalista, nadoknadit će veliki broj doktora koji napuštaju državu i smanjiti potrebu za odlaskom u inozemstvo - navodi se. 


Ilustracija. Arhiv

Naglašavaju da Sindikat doktora "podržava sve aktivnosti Ministarstva koje će zdravstvo učiniti kvalitetnijim, a mi ćemo uzeti učešće u svim pozitivnim procesima".

- Najavljeni protesti stvar su politikanstva i učinit će više štete nego koristi - navode iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.