SARAJEVO

ViK: Pet ilidžanskih hotela ostalo bez vode

Hotel Bosna. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

19.12.2019

KJKP “Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo danas je izvršilo isključenje objekata hotela HBRD "Hoteli Ilidža" d.d. - hotel Terme, hotel Hercegovina, hotel Kristal, hotel Bosna i hotel Austrija iz sistema vodosnabdijevanja.

Obzirom da privredni subjekti nisu omogućili ulazak radi pregleda zajedničkih i unutrašnjih instalacija ovlaštenom predstavniku davaocu komunalne vodne usluge KJKP “Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, shodno Zakonu o komunalnoj djelatnosti i Uredbi o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i i atmosferskih voda izvršeno je isključenje navedenih hotela sa vodovodne mreže.

- Pored navedenih zakonskih akata za pregled zajedničkih i unutrašnjih instalacija navedenih objekata izdata su i rješenja za pristup unutrašnjim vodovodnim instalacija korisnika usluge od strane Ministarstva komunalne privrede - saopćeno je iz ViK-a.

Dodaju da hotel Terme pored snabdijevanja vodom iz sistema kojim upravlja KJKP “ViK“ d.o.o. Sarajevo se snabdijeva i vodom iz vlastitog vodozahvata iz bušotine AB2, a što je suprotno članom 15. Uredbom o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i i atmosferskih voda, te postoji mogućnost sanitarnog ugrožavanja ispravnosti vode kojom se snabdjevaju potrošači i građani Kantona Sarajevo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.