SARAJEVO

U Vogošći održan tradicionalni Božićni koncert

U prigodnom programu nastupali „Vareški tamburaši“

Piše: E. Muračević

23.12.2019

U Vogošći održan tradicionalni Božićni koncert - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Vogošći je večeras održan tradicionalni Božićni koncert u okviru obilježavanja velikog katoličkog blagdana. 

- Slavit Božić znači otoreno pokazati radost, novo svijetlo koje nam je Isusovo rođenje donijelo. Sretni su oni ljudi koji imaju sa kim podijeliti svoje radosti i tuge i koji imaju prijatelje koji se, zajedno sa njima, znaju i hoće radovati. Sretni smo jer večeras u Vogošći dijelimo radost sa svojim prijateljima i komšijama - rekao je vogošćanski župnik Don Alberto Zornaja, na tradicionalnom Božićnom koncertu kojeg je upriličila općina Vogošća.

On je iskoristio priliku da svim građanima Katoličke vjere, povodom najradosnijeg katoličkog blagdana Božića, uputi čestitku sa željom da ovaj praznik, u krugu svojih porodica, prijatelja i poznanika, provedu u miru, zdravlju, blagostanju i sreći.

U prigodnom programu „Vareški tamburaši“ izveli su više tradicionalnih Božićnih i drugih duhovnih pjesama, ali i nekih drugih pjesama iz bogate muzičke riznce bosanskohercegovačkg izvrnog stvaralaštva. 

Nakon koncerta, u holu kino sale u Upravnoj zgradi Javne ustanove Kulturno sportski centar u Vogošći „Jasmin Isanović Žuti“, upriličeno je druženje učesnika pograma, prisutnih gostiju i građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.