KANTON SARAJEVO

BS Telecom Solutions donirao vrijednu računarsku opremu OŠ Pofalići

BS Telecom Solution. Donacija BS Telecom Solution OŠ Pofalići

Avaz.ba

26.12.2019

Sarajevska Osnovna škola "Pofalići” dobila je vrijednu donaciju računarske opreme koja će značajno pomoći učenicima i nastavnicima u savladavanju gradiva iz informatike. Kompanija BS Telecom Solutions Sarajevo donirala je školi opremu vrijednu deset hiljada maraka.

Direktor BS Telecom Solutions Mirza Varatanović rekao je kako uposlenici ove kompanije vjeruju da uspjeh koji postižu u svome radu nije potpun bez pružanja maksimalne podrške zajednici u kojoj djeluju. 

“Iza nas je najuspješnija godina u gotovo dvije decenije postojanja naše firme. Uspjeli smo otvoriti brojna nova tržišta uključujući i tržište SAD. Naši prihodi su tri puta veći u odnosu na prošlu godinu, izvoz smo povećali za čak pet puta i definitivno smo postali regionalni lider na polju ITS softvera, IoT i smart city rješenja. Najviše nam je drago što smo u ovoj godini zaposlili 35 mladih visokobrazovanih radnika. Želja nam je da naš uspjeh upotpunimo podrškom našim učenicima kako bi im osigurali što bolje uslove za sticanje znanja”, kazao je Varatanović.

Direktorica škole Pofalići Suvada Muftić zahvalila je na vrijednoj donaciji koja će značajno pomoći kako učenicima tako i nastavnicima.  

"Mi smo svjesni da moderno obrazovanje zahtijeva modernu i kvalitetnu opremu koja će osigurati našim učenicima da usvajaju nova znanja i maksimalno iskoriste svoj potencijal. Uvjerena sam kako će zahvaljujući ovoj donaciji naši učenici postizati još bolje rezultate”, istaknula je Muftić.

Nerma Šečić-Haračić, izvršna direktorica BS Telecom Solutions kaže kako su u ovoj firmi itekako svjesni značaja ulaganja u obrazovanje, te se trude dati što veći doprinos kako bi mladi ljudi dobili priliku učiti i sticati znanja u skladu sa svjetskim trendovima. 

“Mi godinama ulažemo u obrazovanje i mlade i nastavit ćemo to raditi. Posebno smo ponosni što je značajan broj naših radnika bio stipendiran od strane BS Telecoma. Vjerujem da u ovoj zemlji nema razloga da sve škole, kako osnovne tako i srednje, ne budu opremljene najmodernijom informatičkom opremom kako bismo našoj djeci osigurali priliku koju oni zaslužuju”, rekla je Šečić-Haračić.


Donacija BS Telecom Solution OŠ Pofalići. BS Telecom Solution

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.