AKTUELNO

SDP: Kako nas je osramotio Skaka

Gradonačelnik izbjegava susret s Ekremom Imamoluom, gradonačelnikom Istanbula

Abdulah Skaka. Arhiv

Avaz.ba

27.12.2019

Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo danas se oglasio, kako oni navode, zbog postupka gradonačelnika Abdulaha Skake koji izbjegava susret s Ekremom Imamoluom (Imamoglu), gradonačelnikom Istanbula. Naime, iz SDP-a ovakvo ponašanje uprave i gradonačelnika smatraju sramnim.

- Nezabilježeno je u demokratskoj praksi da gradonačelnik izbjegava susret sa svojim kolegom, koji vodi jednu svjetsku metropolu, pravdanjem "političkim okolnostima". Povrh svega, Abdulah Skaka uzima sebi za pravo da javno drži lekcije o "nepoznavanju političkih okolnosti" čelniku grada sa 15 miliona stanovnika, u kojem je dobio najveći postotak glasova od svih gradonačelnika Istanbula u posljednjih 30 godina - naveli su u saopćenju.

Također, iz SDP-a navode da se ovdje radi o nastavku podaničkog odnosa SDA prema Redžepu Tajibu Erdoanu (Recepu Tayyipu Erdoganu) i njegovoj stranci. 

- Nedavnim nezakonitim hapšenjem Fatiha Keskina po dekretu iz Turske te očitim poštivanjem zabrane susreta s Imamoluom, koja je došla od istog nalogodavca, uvodi se totalitarizam na mala vrata u BiH. Jednako tako se radi o ponižavanju građana Sarajeva i države Bosne i Hercegovine te o očitom predavanju suvereniteta nad institucijama države u ruke stranih političkih centara - kazali su iz stranke. 

U saopćenju se, također, naglašava da ovaj primjer pokazuje koliko je u pokušajima rušenja Vlade KS karikaturalno i besmisleno pozivanje koalicije stranaka sljedbenika SDA na zaštitu države i promociju navodne građanske ideje korištenjem imena kandidata za premijera KS kao maskote u toj priči.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.