SARAJEVO

Novogodišnji režim: Od 15 sati ne saobraća se u centru Sarajeva

Tramvajski saobraćaj bit će preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica

Bit će održani koncerti ispred Vječne vatre i "Sarajevo City Centra". S. Saletović

Avaz.ba

31.12.2019

U skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, radi održavanja novogodišnjih koncerata ispred Vječne vatre i na platou "Sarajevo City Centra" (SCC) 30. i 31. decembra 2019. i 1. januara 2020. godine doći do privremene izmjene saobraćaja u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Hiseta, Vrbanja, Kotromanića, Vilsonovo šetalište, most Suade i Olge, Valtera Perića, Franca Lehara, Kralja Tvrtka, Franje Račkog, Dolina i Magribija.

Alternativni pravci

Danas, 31. decembra, od 15 sati do 5 ujutro 1. januara 2020. godine, odnosno u vrijeme dočeka Nove godine sa Željkom Joksimovićem na platou SCC-a, saobraćaj će biti obustavljen u ulici Zmaja od Bosne u oba smjera.

Saobraćaj će biti obustavljen i u ulici Maršala Tita, na dijelu od raskrsnice s ulicom Alipašina do raskrsnice s ulicom Fra Anđela Zvizdovića, kao i na dijelu ulice Valtera Perića.

Tramvajski saobraćaj bit će preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica.

Također, u srijedu, 1. januara 2020., od 17 sati do 1 sat ujutro 2. januara saobraćaj će biti obustavljen u ulici Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od spoja s ulicom Pehlivanuša do spoja s ulicom Kaptol i u ulici Maršala Tita od spoja s ulicom Kaptol do raskrsnice s ulicom Radićeva i ulicom Ćemaluša od spoja s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do spoja s ulicom Ferhadija.

Alternativni pravci su Mula Mustafe Bašeskije - Pehlivanuša - Petrakijina - Mehmed-paše Sokolovića - Bjelave - Džidžikovac - Koševo - Maršala Tita.

Mobilni toaleti

U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva.

U sklopu koncertnog prostora bit će raspoređeni mobilni toaleti. Također, bit će vidno označene lokacije na kojima će se nalaziti vozila Hitne pomoći, čije će ekipe intervenirati u slučaju potrebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.