POLITIKA

Konakovićeva odmazda: Pred odlazak u opoziciju smjenjuje direktore koji nisu htjeli biti članovi njegove stranke

Predsjednik Naroda i pravde odlučio iskoristiti Vladu da se obračunava s nepodobnim kadrovima i stručnjacima

Konaković: Priprema smjenu još nekih kadrova koji se nisu povinovali njegovom diktatu. Arhiv

Piše: S. M. / Avaz.ba

31.12.2019

Vlada Kantona Sarajevo smijenila je danas na telefonskoj sjednici direktora Civilne zaštite Kantona Sarajevo Samira Džihića (SBB). Odluka je donesena na insistiranje predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića, čije je prijeteće poruke Džihić nedavno objavio.

Kako je tada ustvrdio Džihić, Konaković mu je, putem prijetećih poruka, tražio da podnese ostavku, iako je na poziciju imenovan putem konkursa.  

Kada je to odbio i nije prihvatio ponudu da postane član, Konaković ga je nelegalno smijenio na sjednici Vlade KS, što je još jedan dokaz da Vladom upravlja Konaković, a da je premijer Edin Forto samo formalno na toj poziciji.

Inače, Vlada je protiv Džihića više puta pokretala disciplinske prijave, ali su sve pale u vodu jer su bile bez osnova.  

Kada nije uspio "prljavim" putem, Konaković je odlučio iskoristiti Vladu da se obračunava s nepodobnim kadrovima i stručnjacima.

Da je u pitanju politička odmazda smijenjenog predsjednika Skupštine KS, a ne loši rezultati direktora, dokaz su na desetine priznanja koje je Džihić dobio za svoj rad od svih relevantnih struktura Civilne zaštite u državi. 

Kako saznajemo, period do polovine januara 2020. Konaković će iskoristiti za smjenu još nekih kadrova koji se nisu povinovali njegovom diktatu. To je i jedan od razloga zašto se svim silama pokušava održati na vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.