SARAJEVO

Omogućen besplatan prijevoz od danas do petka u vozilima GRAS-a

Tokom januara svakodnevno če saobraćati linija za Bjelašnicu

Omogućen besplatan prijevoz od danas do petka u vozilima GRAS-a. Arhiv

Avaz.ba

31.12.2019

Preduzeće GRAS obavještava sve korisnike da će, u skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a u povodu obilježavanja novogodišnjih praznika, doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza 31. decembra 2019. godine, te 1. i 2. januara 2020. godine.

Prije svega, Ministarstvo saobraćaja KS, tj. Vlada KS i preduzeće GRAS omogućili su besplatan prijevoz građana za novogodišnje praznike na svim vidovima javnog gradskog prijevoza, osim na linijma 31e Vijećnica – Dobrinja i 27e Drvenija – Hrasnica (Famos). Besplatan prijevoz je obezbjeđen od 15 sati u utorak, 31. decembra 2019. godine, te cjelodnevno 1. i 2. januara 2020. godine.

Preduzeće GRAS će s ciljem obezbjeđenja prijevoza posjetilaca manifestacije javnog dočeka Nove godine u utorak, 31. decembra 2019. godine, produžiti rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja.

Tako će u novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj raditi produženo do 03 sata, s tim da će se od 15 sati odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica. Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 02 sata, s tim da će od 15 sati dijelom mijenjati trasu i od Pofalića saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Skenderije i dalje ustaljenom trasom, te tako i u povratku.

Nakon ponoći, interval nailaska vozila bit će u skladu s prilivom putnika. Autobuska linija 27e Drvenija – Hrasnica (Famos) će od 15 sati dijelom mijenjati trasu i od Pofalića saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Drvenije, te tako i u povratku.

Autobuska linija 41 Drvenija - Gornji Velešići mijenjat će polazni terminal, te će umjesto s Drvenije polaziti s terminala Željeznička stanica.

U srijedu i četvrtak, 1. i 2. januara 2020. godine saobraćaj na svim vidovima javnog gradskog prijevoza odvijat će se prema nedjeljnom redu vožnje, s tim da će se 1. januara od 17 sati tramvajski saobraćaj odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, a autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja umjesto sa Vijećnice polazit će s Trga Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćati trolejbuskom trasom.

Iz GRAS-a napominju korisnike da će za vrijeme praznika biti u funkciji linija za Barice, te da će tokom januara svakodnevno saobraćati linija za Bjelašnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.