REAKCIJE

Mirza Čelik: Dino Konaković je na grub način istjerao sekretara Skupštine KS

Sekretar Skupštine KS i šefica kabineta predsjedavajućeg podnijele prijave protiv Konakovića

Čelik: Konaković je sada samo zastupnik. M. Kadrić

Piše: A. Č. / Avaz.ba

7.1.2020

Na konferenciji za medije predstavnici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo rekli su da je Mirza Čelik (SDA) jutros pokušao nasilno ući u kabinet predsjedavajućeg i uzeti pečat pola sata poslije. Na ove navode reagirao je Čelik.

Odgovarajući na pitanje novinara gdje je pečat, kazao je da je, najvjerovatnije, u zgradi Kantona, ali da je to pitanje za policiju i Tužilaštvo.

- Sekretar Skupštine KS i šefica kabineta predsjedavajućeg su podnijele prijave. Ako dobijemo pečat, sutra će biti sjednice, ako ne - neće. Nakon mog imenovanja u rukovodstvo Skupštine, Konaković je sada samo zastupnik. Niti jedan zakon ne predviđa da se bilo ko od zastupnika stara o pečatu – rekao je Čelik.

Dodao je da im je cilj bio, kada su zakazali sjednicu, da se uvede pravna sigurnost za građane. Pozivali su premijera i ministre da dođu da usvoje akte.

- Vezano za izjavu da smo htjeli nasilno ući u službene prostorije, želio bih da razjasnim. Sekretar je istjeran na jedan grub način iz kabineta predsjedavjućeg, i to tek kada smo došli. Konaković i još neki zastupnici su to uradili - rekao je Čelik.

Kaže da je lično uputio dopis da se izvrši primopredaja, ali da je dopredsjedavajuća Danijela Krstić to odbila.

- Zbog toga smo napravili još jedan dopis, da ćemo, uz komisiju koja je formirana, izvršiti primopredaju jutros u deset. Službena zabilješka komisije od jutros kaže da nije dozvoljeno da se izvrši primopredaja i popis materijala. Njima je zasmetalo i što sam poslao da se objavi novogodišnja čestitka na službenoj stranici. Ja ću i danas poslati čestitku svim građanima koji slave Božić, a onima kojima smetaju čestitke neka se zapitaju trebaju li tu sjedito – zaključio je Čelik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.