SARAJEVO

Obilježena prva godišnjica smrti Huseina Tursunovića, generalmajora OSBiH

Bio je nosilac i najvećeg ratnog priznanja ARBiH “Zlatni ljiljan”

Piše: D. B. / Avaz.ba

8.1.2020

Obilježena godišnjica smrti. S. Saletović

Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka Kantona Sarajevo" danas je haremu Alipašine džamije obilježio prvu godišnjicu smrti generalmajora OSBiH, dobitnika najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" Huseina Tursunovića.

Avdo Subašić, predsjednik Udruženja boraca "Crni labudovi", kazao je u izjavi za medije kako prijateljstvo koje je imao s Huseinom Tursunovićem nikada neće prestati.

- Od 1992. pa sve do 1994. godine smo bili svaki dan skupa. Bilo je dosta komičnih, tužnih situacija, ali sve smo zajedno pregurali - istakao je Subašić.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe porodica, prijatelji i mnoga udruženja odala su počast generalu Huseinu Tursunoviću. Obilježavanju je prisustvovao i Abdulah Sidran.  

Podsjećamo, Husein Tursunović je nosilac više odlikovanja, medalja, pohvala i priznanja. Između ostalog i najvećeg ratnog priznanja ARBiH “Zlatni ljiljan”.

U oružanim snagama BiH na dužnosti je bio do februara 2018. godine, kada je penzionisan s dužnosti komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH i sa činom generalmajora.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.